خیابان بهشتی/ابتدای مفتح شمالی/جنب مترو بهشتی/پلاک 442/طبقه اول/ واحد 1

 

آشنایی با تنظیمات پایه دستگاه کپی شارپ

در ادامه ما به بررسی تنظیمات دستگاه کپی شارپ از ابتدای راه‌ اندازی دستگاه تا تنظیمات اولیه‌ای که برای استفاده بهینه و کارآمد نیاز است، می‌پردازیم. راه اندازی دستگاه کپی شارپ در ویندوزهای مختلف می‌ تواند گزینه‌ ی خوبی باشد تا کاربران بتوانند به راحتی از تمام قابلیت‌ های آن بهره‌مند شوند. تنظیمات پایه دستگاه کپی شارپ شامل مراحل ساده‌ای هستند که می‌توانند عملکرد دستگاه را بهتر کنند و از مشکلات احتمالی که ممکن است رخ بدهد، جلوگیری کنند.

1- اتصال دستگاه به برق و روشن کردن آن

اولین قدم که برای شروع کار با دستگاه کپی شارپ نیاز است، اتصال دستگاه به منبع برق است. شما پس از اتصال، باید دستگاه را روشن کنید. معمولاً دکمه روشن/خاموش در قسمت جلوی دستگاه قرار دارد. پس از روشن شدن دستگاه، صفحه نمایشگر آن شروع به فعالیت می‌ کند.

2- تنظیم تاریخ و ساعت دستگاه کپی شارپ

یکی از تنظیمات اولیه که بیشتر مواقع نادیده گرفته می‌ شود، تنظیم تاریخ و ساعت دستگاه است. این تنظیم برای هماهنگی درست با فرآیندهای کپی و چاپ و همچنین اسناد اسکن‌شده ضروری است. برای انجام این کار، به منوی تنظیمات رفته و گزینه تنظیم تاریخ و زمان را انتخاب می کنید.

3- تنظیمات زبان دستگاه کپی شارپ

در صورتی که زبان پیش‌فرض دستگاه به زبانی غیر از زبان مورد نظر شما بود، باید تنظیمات زبان دستگاه را تغییر دهید. این کار به شما کمک می‌ کند تا راحت‌ تر با منو ها و تنظیمات دستگاه کار کنید. برای این انجام این کار، از طریق منوی تنظیمات دستگاه به بخش (Language) بروید و زبان دلخواه خودتان را انتخاب کنید.

4- تنظیمات کاغذ و سینی‌ های ورودی

یکی دیگر از مهم‌ترین تنظیمات دستگاه کپی شارپ، تنظیم سایز کاغذ و نوع آن در سینی‌ های ورودی است. این تنظیم کاری می کند تا دستگاه بتواند به درستی کاغذ را تشخیص بدهد و بدون مشکل چاپ و کپی انجام دهد. به طور معمول، شما باید سایز کاغذ (AA3 و...) و نوع کاغذ (چاپ معمولی، کاغذ براق و ...) را در تنظیمات دستگاه مشخص کنید.

 

بررسی تنظیمات دستگاه کپی شارپ

 

5- تنظیمات اتصال شبکه (wifi)

اگر که قصد دارید دستگاه کپی شارپ را به شبکه وصل کنید، تنظیمات اتصال شبکه بسیار مهم است. در این بخش، شما می‌ توانید دستگاه را از طریق Wi-Fi یا کابل Ethernet به شبکه اداری یا خانگی خود اتصال دهید. در تنظیمات  Wi-Fi، باید نام شبکه (SSID) و رمز عبور آن را وارد کنید تا دستگاه به اینترنت یا شبکه داخلی متصل شود.

6- تنظیمات چاپ و کپی پیشرفته

پس از انجام دادن تنظیمات اولیه، شما همچنین می‌ توانید تنظیمات پیشرفته‌ تری را برای بهبود کیفیت و کارایی دستگاه کپی شارپ انجام دهید. این شامل تنظیمات مربوط به کیفیت چاپ از جمله وضوح DPI و نحوه عملکرد دستگاه در حالت کپی و اسکن است. به طور مثال، شما می‌ توانید انتخاب کنید که در حالت کپی، دستگاه به‌ طور خودکار صفحات دو طرفه را کپی کند یا اینکه حاشیه‌ های صفحات کپی را اصلاح کند.

7- تنظیمات تونر و مصرف انرژی

در نهایت، یکی دیگر از تنظیمات دستگاه کپی شارپ که باید به آن توجه کنید، تنظیمات مرتبط با مصرف تونر و انرژی است. برای کاهش مصرف تونر و همچنین بهبود کارایی دستگاه، توصیه می‌ شود که تنظیمات مربوط به "اقتصادی بودن تونر" و "حالت خواب دستگاه" را بررسی و بهینه کنید.

 

نکاتی که باید در تنظیمات کیفیت چاپ دستگاه کپی شارپ به آن توچه کنیم 

تنظیمات دستگاه کپی شارپ می‌ تواند تاثیر زیادی بر روی کیفیت چاپ و همچنین صرفه‌ جویی در مصرف منابع مانند تونر داشته باشد. در این بخش نیز به بررسی نکات کلیدی در تنظیمات کیفیت چاپ دستگاه کپی شارپ خواهیم پرداخت تا بتوانید به بهترین نتیجه در چاپ و کپی دست یابید.

تنظیم وضوح چاپ (DPI)

وضوح چاپ DPI یا Dots Per Inch از مهم ترین تنظیمات دستگاه کپی شارپ به حساب می آید که به شما این امکان را می‌ دهد تا کیفیت چاپ را کنترل کنید. دستگاه‌ های کپی شارپ معمولاً دارای وضوح چاپ 600x600 DPI، 1200x1200 DPI یا حتی بالا تر هستند. برای اسناد معمولی، وضوح 600x600 DPI کافی است، اما اگر که نیاز به چاپ تصاویری با جزئیات دقیق تری دارید، می‌توانید وضوح را به 1200x1200 DPI تغییر بدهید. تنظیمات DPI بالاتر باعث می‌ شود که کیفیت چاپ افزایش پیدا کند، اما در عین حال سرعت چاپ کاهش می ‌یابد و مصرف تونر نیز بیشتر خواهد بود. پس، انتخاب وضوح چاپ باید متناسب با نیاز شما باشد.

انتخاب حالت چاپ رنگی یا سیاه و سفید

شما می توانید با استفاده از دستگاه های کپی شارپ انتخاب کنید که چاپ به صورت رنگی یا سیاه و سفید انجام شود. در تنظیمات دستگاه نیز می توانید حالت پیش‌ فرض چاپ را انتخاب کنید. اگر که نیاز به چاپ اسناد معمولی دارید، انتخاب حالت سیاه و سفید به شما بهتر کمک می‌ کند تا از مصرف بی‌ رویه تونر رنگی نیز جلو گیری کنید. برای چاپ اسناد مهم یا تبلیغاتی که نیاز به رنگ دارند، می‌توانید به راحتی حالت رنگی را انتخاب کنید. این تنظیمات در منوی «Quality» یا «Print Settings» دستگاه قابل دسترسی است.

چک کردن تنظیمات دستگاه کپی شارپ
 

تنظیم کیفیت چاپ برای اسناد مختلف

دستگاه‌های کپی شارپ معمولاً گزینه هایی دارند که شما می توانید با استفاده از آن ها کیفیت چاپ را طوری تنظیم کنید که با نوع سند خود متناسب باشد. این تنظیمات به شما اجازه می‌ دهد که برای چاپ اسناد متنی، گرافیکی یا تصاویر رنگی، تنظیمات خاصی را اعمال کنید. برای مثال، در چاپ اسناد متنی، می‌توانید کیفیت چاپ را روی حالت (Standard) یا (Normal) قرار دهید تا مصرف تونر بهینه شود. در صورتی که نیاز به چاپ تصاویر با وضوح بالا دارید، بهتر است کیفیت را به حالت (High) تنظیم کنید. این تنظیمات معمولاً در منوی (Print Quality) قابل دسترسی هستند.

تنظیمات کپی دوطرفه (Duplex)

برای کم کردن مصرف کاغذ و بهبود بهره‌ وری، دستگاه ‌های کپی شارپ به شما این امکان را می‌ دهند که تنظیمات کپی دو طرفه را فعال کنید. شما با فعال کردن این ویژگی می توانید که هر صفحه کاغذ را از دو طرف چاپ کنید و این کار علاوه بر اینکه هزینه‌ های چاپ را کاهش می‌دهد، به حفظ محیط زیست نیز کمک می‌کند. اگر در محیط‌های کاری با حجم زیاد چاپ کار می‌کنید، فعال کردن این تنظیم به بهینه‌سازی منابع کمک خواهد کرد. این تنظیمات در منوی (Copy Settings) و سپس گزینه (Duplex) قابل تنظیم است.

تنظیم کنتراست و روشنایی چاپ

اگر که بخواهیدً چاپی با کنتراست یا روشنایی متفاوت نسبت به نسخه اصلی داشته باشید، شما می‌توانید این موارد را در تنظیمات دستگاه کپی شارپ تغییر دهید. برای چاپ اسناد با رنگ‌ های ضعیف یا تصاویری که نیاز به بهبود کنتراست دارند، این تنظیمات بسیار مفید خواهند بود. برای این کار، به منوی (Contrast) یا (Brightness) بروید و آن‌ ها را به مقدار دلخواه تنظیم کنید. این گزینه ‌ها به شما امکان این را  می‌ دهند تا رنگ‌ ها و جزئیات تصویر را به بهترین حالت ممکن به نمایش بگذارید.

تنظیمات بهینه برای استفاده از تونر

دستگاه‌های کپی شارپ به شما امکان این را می‌ دهند که از گزینه‌ های (Economy Mode) یا (Toner Save) استفاده کنید. این گزینه‌ها به‌ طور خودکار کاری می کنند که تونر در چاپ ‌های با کیفیت معمولی کاهش می‌پیدا کند تا هزینه‌ های چاپ را نیز کم کنند. اگر شما نیاز به چاپ با کیفیت بالا ندارید و می‌خواهید تونر کمتری مصرف کنید، می‌توانید این تنظیمات را فعال کنید. این تنظیمات معمولاً در منوی (Print Settings) و بخش (Toner Saving) قابل دسترسی است.

 

مقایسه چند مدل پرفروش دستگاه کپی شارپ اچ پی تعمیر

 

رفع رایج ترین مشکلات در تنظیمات دستگاه کپی شارپ

دستگاه‌ های کپی شارپ معمولاً عملکرد پایداری دارند، اما ممکن است در برخی مواقع کاربران با مشکلاتی در تنظیمات دستگاه کپی شارپ مواجه شوند. برای آشنایی بیشتر با این مشکلات و نحوه بر طرف کردن آن ها بهتر است که متن زیر را مطالعه کنید.

1- روشن نشدن دستگاه کپی شارپ

دلایل احتمالی :

  • اتصال نادرست کابل برق

  • خراب بودن پریز یا دو شاخه برق

  • فعال بودن دکمه Main Power

راه‌ حل ها :

حتما بررسی کنید که کابل برق سالم باشد و دستگاه به درستی به برق متصل شده باشد.

می توانید دستگاه را به یک پریز دیگر وصل کنید تا از سالم بودن آن اطمینان حاصل شود.

در بعضی از مدل‌ های کپی شارپ، دکمه Main Power در کنار یا پشت دستگاه قرار دارد که حتما باید روشن شود.

2- کیفیت پایین چاپ

دلایل احتمالی :

  • کاهش سطح تونر

  • تنظیمات کیفیت چاپ روی حالت استاندارد

  • کثیف بودن درام یا غلتک‌ های انتقال‌ دهنده

راه حل ها :

از طریق منوی Print quality حتما کیفیت چاپ را بررسی کنید و در صورت نیاز آن را روی High قرار بدهید.

درام دستگاه را تمیز کنید یا در صورت خراب بودن، آن را تعویض کنید.

اگر تونر کم است، از تونر اورجینال سازگار با مدل دستگاه استفاده کنید.

3- گیر کردن کاغذ در دستگاه (Paper Jam)

دلایل احتمالی :

  • استفاده از کاغذ نامناسب یا مرطوب

  • قرارگیری نادرست کاغذ در سینی

  • کثیف بودن غلتک‌های تغذیه

راه‌ حل ها :

در ابتدا دستگاه را خاموش کنید و کاغذی که گیر کرده را با دقت خارج کنید.

سینی کاغذ را مجدداً تنظیم کنید و از این مطمئن شوید که کاغذ ها بیش از حد در سینی قرار نگرفته‌ اند.

با یک دستمال نرم و خشک غلتک‌ های دستگاه را تمیز کنید.

4- عدم اتصال دستگاه به کامپیوتر یا شبکه

دلایل احتمالی :

  • عدم تنظیم صحیح Wi-Fi یا کابل شبکه

  • مشکلات آدرس IP

  • نصب نبودن درایورهای دستگاه

راه‌ حل ها :

حتما از بخش Network Settings  اتصال  WIFI یا کابل شبکه را بررسی کنید.

آدرس IP را به صورت دستی تنظیم کنید تا با تنظیمات شبکه همخوانی داشته باشد.

درایور های دستگاه را از سایت رسمی شارپ دانلود و نصب کنید.

چک کردن مشکلات تنظیمات دستگاه کپی شارپ
 

5- نمایش خطای ( Replace Toner ) پس از عوض کردن تونر

دلایل احتمالی :

  • قرارگیری نادرست تونر در دستگاه

  • ناسازگاری چیپ تونر جدید با دستگاه

  • نیاز بودن به ریست کردن تنظیمات تونر

راه‌ حل ها :

تونر را خارج کنید و آن را مجدداً در جای خود قرار دهید.

از این مطمئن شوید که تونر خریداری‌ شده، اصل و با مدل دستگاه شما سازگار باشد.

در صورت درست نشدن خطا، از منوی Maintenance گزینه ریست تونر را بزنید تا ریست شود.

6- کار نکردن اسکنر دستگاه

دلایل احتمالی :

  • نصب نبودن درایور اسکنر

  • تنظیم نادرست حالت اسکن

  • کثیف بودن شیشه اسکنر

راه حل ها :

درایور اسکنر را نصب کنید و این را بررسی کنید که کامپیوتر، دستگاه را شناسایی کرده باشد.

وارد منوی Scan Settings شوید و اطمینان حاصل کنید که فرمت ذخیره‌سازی (PDF، JPEG و ...) درست انتخاب شده باشد.

 با یک پارچه نرم شیشه اسکنر را تمیز کنید.

7- کند شدن چاپ

دلایل احتمالی :

  • وضوح چاپ روی حالت High است.

  • حجم فایل‌ های چاپی خیلی بالا است.

  • حافظه داخلی پر شده است.

راه حل ها :

ابتدا در تنظیمات Print Quality، کیفیت چاپ را روی Standard قرار دهید.

اگر اسناد حجم زیادی دارند، آن‌ ها را به فرمت کم‌ حجم‌ تر (مانند PDF فشرده) تبدیل کنید.

از منوی Maintenance حافظه ذخیره‌ شده در دستگاه را بررسی کرده و در صورت امکان، فایل‌ های غیر ضروری را حذف کنید.

 

برای مطالعه بیشتر: خطای دستگاه کپی شارپ

 

بررسی تنظیمات امنیتی در دستگاه کپی شارپ 

در جهان امروز با افزایش پیدا کردن استفاده از دستگاه‌ های اداری متصل به شبکه، امنیت اطلاعات در تنظیمات دستگاه کپی شارپ مورد اهمیت قرار گرفته است. خیلی از این دستگاه‌ ها به قابلیت‌ های امنیتی متنوعی مجهز هستند که به جلوگیری از دسترسی غیرمجاز، حفظ حریم خصوصی و جلوگیری از نشت اطلاعات کمک زیادی می‌ کنند. یکی از اولین کار هایی که باید انجام شود، تنظیم کردن رمز عبور برای دسترسی به منوی مدیریت دستگاه است. این کار از تغییرات ناخواسته در تنظیمات دستگاه توسط افراد غیرمجاز جلوگیری می کند. علاوه بر این، فعال‌ سازی ویژگی User Authentication امکان کنترل سطح دسترسی کاربران را فراهم می‌ کند، به گونه ای که فقط افراد مجاز بتوانند از بعضی قابلیت‌ ها مانند چاپ، اسکن یا ذخیره‌ سازی اسناد استفاده کنند.

انواع روش های افزایش امنیت در تنظیمات دستگاه کپی شارپ

یکی دیگر از تنظیمات امنیتی که خیلی مهم است، Data Overwrite یا همان پاک‌ سازی خودکار اطلاعات ذخیره‌ شده روی حافظه داخلی است که بعد از هر عملیات، اطلاعات حساس را حذف می کند و از بازیابی دوباره آن‌ ها جلوگیری می‌ کند. همچنین، فعال کردن Secure Print به کاربران این امکان را می‌ دهد که اسناد خود را فقط پس از وارد کردن رمز عبور به طور مستقیم روی دستگاه کپی چاپ کنند، که این موضوع از چاپ ناخواسته یا سرقت اطلاعات جلوگیری می‌ کند. برای شرکت‌ هایی که از شبکه داخلی استفاده می‌ کنند، توصیه می‌ شود که تنظیمات فایروال داخلی دستگاه را بررسی و IP Filtering را فعال کنند تا فقط دستگاه ها و کامپیوتر های مشخص‌شده به آن دسترسی داشته باشند. علاوه بر این، رمزگذاری ارتباطات داده‌ ها از طریق SSL/TLS و غیرفعال کردن پورت‌های غیرضروری مانند USB یا Wi-Fi در مواقعی که استفاده نمی‌ شوند، می‌ تواند سطح امنیت را افزایش دهد. در آخر، به‌ روزرسانی‌ های منظم سیستم‌ عامل و فریمور دستگاه نقش مهمی در بر طرف کردن آسیب‌ پذیری‌ های امنیتی دارد، پس توصیه می‌ شود که همیشه از جدیدترین نسخه نرم‌ افزاری منتشر شده توسط شرکت شارپ استفاده کنید. شما می توانید با رعایت تمامی این نکات امنیت داده‌ ها و عملکرد تنظیمات دستگاه کپی شارپ را در بهترین سطح حفظ کنید.

جمع بندی 

در آخر باید بگوییم که تنظیمات دستگاه کپی شارپ اهمیت زیادی دارد و شما می توانید با رعایت تمامی نکاتی که گفته‌ شد، عملکرد آن را بهبود ببخشید تا به هیچ مشکلی بر نخورید. در صورتی که با انجام تمامی این نکات باز هم مشکلات شما در تنظیمات دستگاه کپی شارپ بر طرف نشد شرکت hp تعمیر اینجاست تا با ارائه تمامی خدمات تعمیر پرینتر و همچنین فروش انواع دستگاه کپی شارپ به شما کمک کند فقط کافیست برای اطلاعات بیشتر با شماره تماس های ما ارتباط بگیرید تا ما شما را راهنمایی کنیم.

 

برای مشاوره خرید انواع دستگاه کپی و پرینت شارپ با ما تماس بگیرید

 

مشاوره خرید پرینتر 02188306851
درخواست کاتالوگ پرینتر  09124209851

 

نظرتان را درباره این مطلب بنویسید !

ارسال دیدگاه
ارسال نظر
captcha